Geschiedenis

Hoe het allemaal begon

Jaren 70

Verzameling nostalgische auto’s

Autotron ontstond door de hobby van de heer Lips senior. Hij verzamelde nostalgische auto’s en bracht deze in 1972 bijeen in een museum in Drunen. Autotron was een van de belangrijkste automusea van Nederland.

Jaren 80

Uitbreiding Autotron en overname Beekse Bergen

In 1982 begon de huidige directeur Dirk Lips met de exploitatie van Autotron. Vanwege de uitbreiding van de verzameling auto’s en het gebrek aan ruimte in Drunen verhuisde het bedrijf in 1987 naar Rosmalen. Door deze uitbreiding ontstond een dagattractie met ‘Vervoer’ als thema.

Met deze succesvolle exploitatie van Autotron is er in 1987 ook overeenstemming bereikt met de gemeenten Tilburg en Hilvarenbeek en werd de overname van Beekse Bergen een feit. Beekse Bergen bestond toentertijd alleen uit een dagattractie. Na de overname is vrijwel direct gestart met de bouw van een vakantiepark.

Jaren 90

Uitbreiding in beurzen en evenementenlocaties

In 1991 maakte Libéma groei door. Door het overnemen van Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch breidde het portfolio van Libéma uit met beurzen, evenementen, tentoonstellingen en een veemarkt. In deze periode heeft Libéma ook haar portefeuille uit kunnen breiden met een groepsaccommodatie, namelijk De Buitenjan in Veldhoven.

De zero's

Overname Zeelandhallen, bouw Omnisport en Aviodrome

In 2004 werd Dierenrijk in Nuenen officieel geopend. In 2005 breidde Libéma haar portefeuille van de divisie Beurzen en Evenementen wederom uit met de overname van de Zeelandhallen in Goes. In 2008 werd gestart met de bouw van Omnisport Apeldoorn. Een locatie die ook toevoeging ging bieden aan de divisie Beurzen en Evenementen. Libéma heeft intensieve samenwerkingen met gemeenten en andere partijen bij de opstart van nieuwe bedrijven. Een voorbeeld hiervan is Aviodrome in Lelystad.

De ten's

Uitbreidingen en verbouwingen

Begin 2015 neemt Libéma ZooParc Overloon en AquaZoo Friesland over van Zodiac Zoos. Met de doorstart wordt gelijk begonnen aan intensieve trajecten van verbouwingen van de parken, zoals het opknappen van dierverblijven, een nieuwe entree bij AquaZoo en het introduceren van nieuwe diersoorten.

 

Recent

Opening Safari Resort

Beekse Bergen is in 2018 uitgebreid met een heus Safari Resort. Hier kunnen gasten verblijven tussen leeuwen, zebra’s, giraffen en nog veel meer bijzondere dieren. Met deze unieke safaribeleving wil Libéma ervoor zorgen dat de gasten niet alleen in een prachtige omgeving verblijven, maar daarbij ook de ultieme beleving ervaren aan de hand van de beste service en duurzame oplossingen.