Aviodrome brengt bezoekers in een baan rond de aarde
Aviodrome brengt bezoekers in een baan rond de aarde

Lelystad, 29 - 09 - 2014

Aviodrome brengt bezoekers in een baan rond de aarde

‘Reizen door de Ruimte’. Dat thema staat bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome centraal tijdens de herfstvakantie. Van zaterdag 11 tot en met zondag 26 oktober houdt Aviodrome daar in samenwerking met het Nationaal Ruimtevaart Museum namelijk de Kennisweken. Bezoekers komen alles te weten over het reizen door de ruimte in het verleden, nu en in de toekomst.

Kinderen van 7 tot en met 13 jaar kunnen aan de hand van een vragenlijst kennis opdoen en proefjes uitvoeren op het gebied van ruimtevaart en astronomie. Aan de hand van experimenten met  marshmallows wordt bijvoorbeeld duidelijk wat er met het menselijk lichaam gebeurt als het zich in een vacuüm bevindt.

Diploma
Bij een goed resultaat ontvangen de deelnemers het diploma ‘Ruimtereiziger’. Voor de allerkleinste bezoekers zijn er kleurplaten. Ook kan er met het hele gezin ‘ruimtevaart-memory’ worden gespeeld.

Yuri Gagarin
Daarnaast is er voor kinderen de ‘Ruimtestappentocht’ waarbij ze antwoord krijgen op de vraag hoe ver de planeten bewegen van de zon. Tijdens de Kennisweken is er ook aandacht voor beroemde ruimtereizen, zoals de eerste vlucht van Yuri Gagarin in 1961 en de vluchten met het internationale ruimtestation ISS. Ook de toekomstige vluchten voor particulieren van onder meer het Nederlandse bedrijf XCOR Space Expedition worden belicht. Daarnaast komen de plannen van de Nederlandse onderneming MarsOne om op Mars een kolonie te stichten aan de orde.

Rondvlucht
Inmiddels zijn ook de winnaars van de knutselwedstrijd van Aviodrome bekend. De opdracht was om van de Aviodrome-flyer een vliegtuig te vouwen en deze zo mooi mogelijk te versieren. Esther Hoppentocht (4 jaar), Jenke van Waarden (7 jaar) en Niels Garritsen (11 jaar) zijn de gelukkige winnaars van een rondvlucht vanaf Aviodrome. 

Meer informatie
Aviodrome is tijdens de herfstvakantie (van 11 t/m 26 oktober) dagelijks geopend van 10.00  tot 17.00 uur.

« Terug naar overzicht
De mooiste tijd beleef je bij

Vakantieparken

Libéma heeft vakantieparken en groepsaccommodaties, waar plezier en ontspanning hoogtij vieren. »

Attractieparken

De negen attractieparken van Libéma trekken al jaren veel bekijks en bieden plezier aan jong en oud. »

Beurzen & Evenementen

Libéma beschikt over tienduizenden vierkante meters voor uw beurs, evenement, concert en meer. »