De mooiste tijd beleef je bij
Brabantse dierentuinen doen het goed
Brabantse dierentuinen doen het goed

Rosmalen, 16 - 08 - 2016

Brabantse dierentuinen doen het goed

Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk en ZooParc Overloon zijn bijzonder tevreden over de hoge bezoekersaantallen van deze zomer. De drie Brabantse dierentuinen danken de stijgende bezoekersaantallen onder meer aan de komst van nieuwe diersoorten, jonge dieren en hoge gastgerichtheid.

Record aantal bezoekers voor ZooParc Overloon

ZooParc Overloon ontving vorige week een recordaantal bezoekers: 6.312 mensen brachten een bezoek aan het park. Er is hier flink geïnvesteerd sinds de overname door Libéma. Zo heeft het park een heel nieuw (Expeditie)thema gekregen en afgelopen voorjaar tijgers en leeuwen mogen verwelkomen. Ook is het park opnieuw lid geworden van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD). Lidmaatschap van de NVD is een keurmerk voor dierentuinen en belangrijk voor samenwerking op gebied van fokprogramma’s, huisvesting, het delen van ervaring et cetera.

Stijgende ontwikkeling in bezoekersaantallen

Dierenrijk (ruim 9.500 bezoekers tussen 8 en 14 augustus) kreeg veel aandacht door de recente geboorte van de ijsberentweeling. Hier werd bovendien dit jaar een chimpanseeverblijf geopend. In Safaripark Beekse Bergen, dat in diezelfde week bijna 38.000 bezoekers trok, werd eerder dit jaar een olifantje geboren en wordt op 24 augustus het volledig nieuwe lippenberenverblijf geopend.

De toenemende bezoekersaantallen blijken ook buiten Brabant een positieve ontwikkeling. Sjors van den Boogaart, Divisiedirecteur Attractie- en Vakantieparken bij Libéma: “We zien deze stijging niet alleen bij onze Brabantse dierentuinen, maar ook bij AquaZoo Friesland sinds de komst van onder andere ijsberen en zeeleeuwen. Zowel AquaZoo Friesland als ZooParc Overloon zijn een jaar geleden overgenomen door Libéma en mede door de investeringen in nieuwe dierenverblijven en gastgerichtheid zien we momenteel de bezoekersaantallen verdubbelen.”

« Terug naar overzicht
De mooiste tijd beleef je bij

Vakantieparken

Libéma heeft vakantieparken en groepsaccommodaties, waar plezier en ontspanning hoogtij vieren. »

Attractieparken

De negen attractieparken van Libéma trekken al jaren veel bekijks en bieden plezier aan jong en oud. »

Beurzen & Evenementen

Libéma beschikt over tienduizenden vierkante meters voor uw beurs, evenement, concert en meer. »