Dierenrijk in Nuenen is tweede beste dierenpark van Nederland
Dierenrijk in Nuenen is tweede beste dierenpark van Nederland

Nuenen, 03 - 11 - 2014

Dierenrijk in Nuenen is tweede beste dierenpark van Nederland

Zwaar teleurgesteld waren ze bij Dierenrijk in Nuenen toen in oktober de top-10 van beste Nederlandse dierentuinen bekend werd gemaakt. Want de populaire Kinderdierentuin bij Eindhoven stond er – ondanks de vele uiterst positieve beoordelingen op de bekende beoordelingssite Zoover - helemaal niet in. Nader onderzoek leerde dat er bij Zoover een fout was gemaakt! En die wordt nu rechtgezet: Dierenrijk is na winnaar Safaripark Beekse Bergen het tweede beste dierenpark van Nederland!

Ere wie ere toekomt

Bij Zoover steken ze de hand helemaal in eigen boezem. Communicatiemanager Marthijn  Tabak vertelt: “Wij betreuren deze fout ten zeerste. Er is bij de samenstelling van de top-10 in het geval van Dierenrijk een kolom verwisseld. Daardoor zijn ze niet in de top-10 opgenomen. Heel spijtig en vervelend, want volgens de correcte gegevens heeft Dierenrijk juist een gedeelde tweede plaats in de wacht gesleept. Samen met GaiaZoo scoorde Dierenrijk namelijk het prachtige cijfer van een 8,5. Maar ere wie ere toekomt en daarom zetten wij deze fout graag recht.”

Highly Recommended-certificaat

Bij Dierenrijk wordt het heuglijke nieuws van de alsnog verworven tweede plek op de lijst van beste Nederlandse dierentuinen met gejuich ontvangen. Parkmanager Martin van Hees: “Wat een fantastisch nieuws. Voor ons voelt deze tweede plek als een gouden medaille. We zijn echt supertrots en heel blij dat dit nu wordt rechtgezet. Dit is de ultieme beloning voor het goede werk en de tomeloze inzet van al onze medewerkers en vrijwilligers. Zeker omdat dit een publieksprijs is. We zullen het Highly Recommended-certificaat van Zoover dan ook met trots uitdragen.”

Van Hees daarover: “De verwachting is dat er na dit nieuws nog meer bezoekers richting Dierenrijk komen. Helemaal top natuurlijk! Wij zijn er in ieder geval helemaal klaar voor. Ook heel mooi: nu staan er dus twee parken van Libéma op nummer 1 en 2 in de top-10 van beste Nederlandse dierentuinen: Safaripark Beekse Bergen als winnaar van de Zoover Award 2014 en Dierenrijk op een mooie gedeelde tweede plek.”

Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen werd in oktober voor het tweede jaar op rij verkozen tot het beste dierenpark van Nederland. Bezoekers van Zoover waardeerden het safaripark in Hilvarenbeek gemiddeld met een 9 als eindcijfer. In 2013 was het al raak en ook in 2014 ging de Zoover Award voor ‘Beste Nederlandse dierentuin’ naar het park in Hilvarenbeek! Met de tweede plek van Dierenrijk behaalt Libéma in 2014 dus een welhaast maximale score!

Top 5 dierentuinen 2014

Het herziene Zoover-lijstje ziet er als volgt uit:

1.  Safaripark Beekse Bergen (Hilvarenbeek, NB) 9,0
2. Dierenrijk (Nuenen, NB) 8,5
2. GaiaZoo (Kerkrade, LB) 8,5
3. Apenheul (Apeldoorn, GL) 8,4
4. Ouwehands Dierenpark (Rhenen, UT) 8,4
5. Burgers Zoo (Arnhem, GL) 8,4

Categorieën

De Zoover Awards geven erkenning aan de best gewaardeerde accommodaties en dagattracties op Zoover. De awards zijn publieksprijzen en worden vergeven aan de hand van de beoordelingen op de vergelijkingssite. Binnen de categorie dagattracties worden awards uitgereikt aan het beste attractiepark, de beste dierentuin, beste wellness en het beste museum van Nederland.

Op Zoover worden naast accommodaties ook steeds meer bezienswaardigheden, attracties en activiteiten beoordeeld. Zoover reikt de awards voor beste attractiepark en dierentuin van Nederland voor de vierde keer uit. 

« Terug naar overzicht
De mooiste tijd beleef je bij

Vakantieparken

Libéma heeft vakantieparken en groepsaccommodaties, waar plezier en ontspanning hoogtij vieren. »

Attractieparken

De negen attractieparken van Libéma trekken al jaren veel bekijks en bieden plezier aan jong en oud. »

Beurzen & Evenementen

Libéma beschikt over tienduizenden vierkante meters voor uw beurs, evenement, concert en meer. »