Duitse olifantenfamilie komt naar Safaripark Beekse Bergen
Duitse olifantenfamilie komt naar Safaripark Beekse Bergen

Hilvarenbeek, 18 - 11 - 2014

Duitse olifantenfamilie komt naar Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen krijgt er een groep nieuwe olifanten bij. Vier Afrikaanse olifanten verhuizen in maart vanuit het Duitse Wuppertal naar het populaire park in Hilvarenbeek dat onlangs opnieuw werd uitgeroepen tot ‘Beste dierentuin van Nederland’.

Eigenaar Libéma investeert ruim één miljoen in de realisatie van de hypermoderne olifantenstal die begin april (Pasen 2015) klaar moet zijn en bestaat uit een groot binnenverblijf van ongeveer 450 vierkante meter. 

Zoo Wuppertal
Met de komst van een echte olifantenfamilie met uitzicht op gezinsuitbreiding, gaat een lang gekoesterde wens van het Safaripark in vervulling. Het gaat om moeder Punda (in 1992 geboren in het Zuid-Afrikaanse Krugerpark) met haar drie jongen.  Dat zijn de vrouwtjes Bongi (Wuppertal, 2005) en Pina Nessie (Wuppertal, 2013) en het jonge mannetje Shauwu (Wuppertal, 2011).

In Hilvarenbeek wonen al drie andere olifanten: stier Calimero en zijn twee vrouwtjes Sabi en Carla.

Matriarch
Bij Safaripark Beekse Bergen zijn ze erg in hun nopjes. Een kans als deze krijg je namelijk niet vaak. In het wild leven olifanten in familiegroepen waarbij een vrouw, de matriarch, aan het hoofd staat. Dat is bij Punda ook het geval. In Wuppertal maakt deze familie deel uit van een grotere groep.

Om te zorgen dat de samenstelling van de olifantenpopulatie aldaar zo natuurlijk mogelijk blijft en dit gezinnetje elders groter kan groeien, besloot het Duitse park om deze vier olifanten te laten vertrekken.

Gezinsuitbreiding
“Zo ontstaat voor Safaripark Beekse Bergen ook de kans om jonge olifantjes te krijgen en op die manier bij te dragen aan het Europese fokprogramma voor Afrikaanse olifanten. Dat is ons tot nu toe namelijk nog nooit gelukt. We hebben goede hoop dat we daar nu als eerste dierentuin in de Benelux wél in gaan slagen,” aldus parkmanager Sjors van den Boogaart van Safaripark Beekse Bergen, dat onderdeel uitmaakt van Libéma.

Bezoekersrecord
Safaripark Beekse Bergen werd in 2013 en 2014 uitgeroepen tot beste dierentuin van Nederland en wil die toppositie vasthouden.

“De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd. Dat werpt duidelijk zijn vruchten af. Dit jaar gaan we richting de 875.000 bezoekers: een absoluut record in de geschiedenis van dit park. Het nieuwe leeuwenverblijf, maar vooral introductie van de nijlpaarden en krokodillen droegen in 2014 in grote mate aan bij aan het uitdijende succes van Safaripark Beekse Bergen. We verwachten dat dit olifantenproject eenzelfde effect zal sorteren,” aldus Van den Boogaart.

« Terug naar overzicht
De mooiste tijd beleef je bij

Vakantieparken

Libéma heeft vakantieparken en groepsaccommodaties, waar plezier en ontspanning hoogtij vieren. »

Attractieparken

De negen attractieparken van Libéma trekken al jaren veel bekijks en bieden plezier aan jong en oud. »

Beurzen & Evenementen

Libéma beschikt over tienduizenden vierkante meters voor uw beurs, evenement, concert en meer. »