De mooiste tijd beleef je bij
Kom kijken in de cockpit bij Aviodrome
Kom kijken in de cockpit bij Aviodrome

Lelystad, 09 - 09 - 2014

Kom kijken in de cockpit bij Aviodrome

De cockpit is normaal gesproken verboden terrein voor vliegtuigpassagiers. Bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome worden ze afgeschermd door een glasplaat. Tijdens de Open Cockpitdagen op 20 en 21 september is het echter wél mogelijk om diverse cockpits van heel dichtbij te bekijken.

Unieke kans
Bij wijze van hoge uitzondering worden bij Aviodrome in Lelystad op zaterdag 20 en zondag 21 september de cockpits van onder meer de Boeing 747, Saab Viggen, MIG-21 en Fokker 100 opengesteld voor het publiek. Bezoekers van het Luchtvaart-Themapark krijgen zo de gelegenheid om in de huid van een echte piloot te kruipen.  

Claxon op het stuur?
Gewoonlijk zijn de cockpits gesloten en alleen vanachter glas te bewonderen. De Open Cockpitdagen vormen dus de ideale gelegenheid om erachter te komen waar alle knopjes voor dienen. En ook kwesties als ‘waar zit het navigatiesysteem?’ of ‘zit er een claxon op het stuur?’ worden snel beantwoord. Bezoekers kunnen het namelijk zelf ontdekken.

Jong en oud zullen zich keer op keer weer verwonderen. Bijvoorbeeld over het verschil tussen een cockpit van 80 jaar geleden en de huidige geavanceerde cockpits. Natuurlijk zijn er stewards aanwezig die de meest uiteenlopende vragen beantwoorden.

Pilotenopleiding
Kinderen die tijdens hun bezoek aan het Luchtvaart-Themapark in Lelystad vijf opdrachten succesvol uitvoeren, krijgen aan het einde van de dag hun Aviodrome-vliegbrevet. Dat verdienen ze als ze aantonen te beschikken over de kwaliteiten van een échte piloot. Hun vaardigheden worden getoetst tijdens een vliegtest, seintest, kennistest, ogentest en een stuurtest. En waar beleef je de sensatie van het vliegen nu beter dan in de cockpit? 

« Terug naar overzicht
De mooiste tijd beleef je bij

Vakantieparken

Libéma heeft vakantieparken en groepsaccommodaties, waar plezier en ontspanning hoogtij vieren. »

Attractieparken

De negen attractieparken van Libéma trekken al jaren veel bekijks en bieden plezier aan jong en oud. »

Beurzen & Evenementen

Libéma beschikt over tienduizenden vierkante meters voor uw beurs, evenement, concert en meer. »