De mooiste tijd beleef je bij
Libéma neemt parken van Zodiac Zoos over
Libéma neemt parken van Zodiac Zoos over

Rosmalen, 18 - 02 - 2015

Libéma neemt parken van Zodiac Zoos over

Libéma is de nieuwe eigenaar van de drie dierentuinen uit het faillissement van Zodiac Zoos: Zoo Parc Overloon, Dierenpark Wissel in Epe en AquaZoo in Leeuwarden. 

Libéma heeft een goede naam in de dierentuinwereld door de jarenlange succesvolle exploitatie van Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk. Safaripark Beekse Bergen werd in zowel 2013 als 2014 bovendien uitgeroepen tot ‘Beste dierentuin van Nederland’ door de bezoekers van beoordelingsite Zoover. Dierenrijk eindigde in 2014 op de tweede plaats bij die verkiezing.

AquaZoo en Zoo Parc Overloon
Voor wat betreft AquaZoo en Zoo Parc Overloon ziet Libéma goede kansen voor een gezonde bedrijfsvoering. “Het grootste deel van het medewerkersbestand wordt door ons overgenomen. Binnenkort zullen we onze plannen verder ontvouwen. Op deze locaties gaan we ook het nodige investeren”, aldus Sjors van den Boogaart, Divisiedirecteur Attractie en Vakantieparken bij Libéma.

Dierenpark Wissel
Voor Wissel is er als dierenpark geen toekomst. Enerzijds omdat er onvoldoende uitbreidingsmogelijkheid is; anderzijds omdat de omvang en kwaliteit van de dierenverblijven ontoereikend zijn. Het park is daarom vanaf heden gesloten voor bezoekers. “Heel jammer, maar een gezonde exploitatie van een dierenpark is op deze locatie in onze ogen niet haalbaar. Wij beraden ons nog op andere plannen voor Wissel. De dieren worden herplaatst via het Europese netwerk van samenwerkende dierentuinen”, aldus Van den Boogaart. 

Wat te doen met entreetickets/kortingsbonnen?
Consumenten die nog in het bezit zijn van entreekaarten voor Zoo Parc Overloon en AquaZoo uit de tijd van Zodiac Zoos kunnen die nog tot eind april gebruiken. Daarnaast zijn ook alle lopende  kortingsbonnen en acties nog tot en met 30 april 2015 geldig. Van den Boogaart licht toe: “Zo willen we bezoekers van Zoopark Overloon en AquaZoo tegemoet komen en hen niet de dupe laten worden van het faillissement van Zodiac. Ook de bezoekers van Dierenpark Wissel vergeten we niet. Entreetickets en kortingsbonnen van Dierenpark Wissel blijven tot 30 april 2015 ook geldig voor Overloon en AquaZoo”. 

« Terug naar overzicht
De mooiste tijd beleef je bij

Vakantieparken

Libéma heeft vakantieparken en groepsaccommodaties, waar plezier en ontspanning hoogtij vieren. »

Attractieparken

De negen attractieparken van Libéma trekken al jaren veel bekijks en bieden plezier aan jong en oud. »

Beurzen & Evenementen

Libéma beschikt over tienduizenden vierkante meters voor uw beurs, evenement, concert en meer. »