De mooiste tijd beleef je bij
Safaripark Beekse Bergen zit weer op een roze wolk
Safaripark Beekse Bergen zit weer op een roze wolk

Hilvarenbeek, 10 - 11 - 2014

Safaripark Beekse Bergen zit weer op een roze wolk

Herfstachtig babygeluk in Safaripark Beekse Bergen! Het park in Hilvarenbeek werd vorige week verblijd met de geboorte van een chimpansee én een giraffe. Beide dieren kwamen de eerste dagen goed door en zijn ook al te zien voor het publiek.

De ooievaar bracht op 29 oktober 2014 een bezoekje aan het Safaripark toen de babychimpansee werd geboren en kwam twee weken later terug voor de geboorte van een babygiraffe!

Giraffe Stijn
In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 november werd er een giraffe geboren. Het gaat het om een mannetje die inmiddels de naam ‘Stijn’ heeft meegekregen. Stijn is - in het geval hij nog even in de stal verblijft met zijn moeder - iedere dag tot minimaal 15.00 uur te zien voor het publiek.

De jonge giraffe drinkt al goed bij moeder Theluji  (in februari 2009 geboren in het Safaripark) en mag naar verwachting snel met de kudde en de inmiddels één maand oude Noah mee naar buiten. 

Babychimpansee
Safaripark Beekse Bergen heeft er ook een chimpansee bij. Die werd op 29 oktober geboren in het apenverblijf midden op het park. Voor moeder Michelle was dit het eerste jong, maar helaas keek ze er vanaf het eerste moment niet naar om. Het leek er dan ook op dat het jong niet zou overleven.

Adoptiemoeder
Tot het moment dat chimpansee Martje zich echter ineens over het jong ontfermde. Zij beviel twee maanden terug zelf helaas van een dood geboren jong. Er was nog sprake van enige melkgift bij Martje. Om dit verder te stimuleren heeft de dierenarts haar een middel toegediend.

Rooskleurige toekomst
Het jong – dat pas een naam krijgt op het moment dat vrijwel zeker is dat het hele verhaal een ‘happy end’ krijgt – drinkt nu prima en heeft een goede levensverwachting.  

“Adoptie komt wel vaker voor bij chimpansees, maar daar moet je ook een beetje geluk mee hebben. We zijn er nog niet helemaal met dit jong, maar het gaat dus de goede kant op,” aldus Klaas-Jan Leinenga, manager Educatie en Beleving bij Safaripark Beekse Bergen. 

« Terug naar overzicht
De mooiste tijd beleef je bij

Vakantieparken

Libéma heeft vakantieparken en groepsaccommodaties, waar plezier en ontspanning hoogtij vieren. »

Attractieparken

De negen attractieparken van Libéma trekken al jaren veel bekijks en bieden plezier aan jong en oud. »

Beurzen & Evenementen

Libéma beschikt over tienduizenden vierkante meters voor uw beurs, evenement, concert en meer. »