Syrische vluchtelingen vieren uitgesteld bruiloftsfeest bij Event Center Beekse Bergen
Syrische vluchtelingen vieren uitgesteld bruiloftsfeest bij Event Center Beekse Bergen

Hilvarenbeek, 21 - 12 - 2015

Syrische vluchtelingen vieren uitgesteld bruiloftsfeest bij Event Center Beekse Bergen

Met dank aan een aantal sociaal betrokken ondernemers uit de regio Tilburg vierden de Syrische vluchtelingen Berivan Rashid (23) en Salah Ibesh (25) afgelopen vrijdag hun huwelijksfeest bij Event Center Beekse Bergen. Hoe anders stonden zij er ruim drie maanden geleden voor toen ze nog in een bootje op zee ronddobberden…

Nadat Berivan en Salah op de vlucht voor het oorlogsgeweld in Syrië in een rubber boot stapten volgde er een gevaarlijke reis over zee en door vijf landen. Via Turkije, waar het jonge paar snel in het huwelijk trad, kwamen ze vervolgens terecht in Tilburg. Daar verblijven ze in opvanglocatie Jozefzorg.   

Trouwringen
Vrijwilligster Sara van den Brink hoorde van het liefdesgeluk maar ook van de huiveringwekkende verhalen over de situatie in Syrië en de gevaarlijke vluchtreis en wilde de wens om het huwelijk alsnog te vieren zoals het hoort daarom graag vervullen: met de bruidegom in pak en de bruid in een mooie jurk en een eenvoudig feestje achteraf. Maar toen het balletje eenmaal begon te rollen, ontstond er al snel iets heel moois: diverse ondernemers en vele vrijwilligers bleken bereid het bruidspaar te helpen. Van trouwringen tot catering en van de muzikanten tot feestlocatie Event Center Beekse Bergen. En ook de bruidsfotoreportage tijdens Africa by Light op Safaripark Beekse Bergen bleek een schot in de roos…

Het organiseren van de bruiloft is slechts een onderdeeltje van het Facebook-buurtinitiatief ‘De Wijk Helpt’ dat Van den Brink al eerder opzette en waarmee Tilburgers kunnen helpen bij de opvang van vluchtelingen. “Maar het is niet zo dat we vinden dat alleen vluchtelingen geholpen moeten worden. Onze vrijwilligers zetten zich via andere initiatieven bijvoorbeeld ook in voor armoedebestrijding in de stad. En ‘De Wijk Helpt’ is er tevens voor uitwisseling en gezamenlijke activiteiten met vluchtelingen én wijkbewoners. Iedereen kan aan de activiteiten meedoen,” aldus Van den Brink.

Droombruiloft

Berivan en Salah zijn iedereen die meehielp om van hun feest een droombruiloft te maken erg dankbaar: “Dit is haast niet voor te stellen. We zijn superblij en Nederland heel dankbaar. We willen graag zelf ook gaan bijdragen en natuurlijk samen iets moois opbouwen.” Berivan hoopt weer economie te kunnen studeren nadat haar universiteit in Syrië werd platgebombardeerd. Salah wil dat mogelijk maken door te gaan werken. Het duurt echter nog wel even voordat ook die droom mogelijk uitkomt; eerst moet bijvoorbeeld nog de asielprocedure worden afgewacht.

De prachtige huwelijksdag in het bijzijn van enkele familieleden, (nieuwe) vrienden, helpende ondernemers en betrokken wijkbewoners pakt niemand Berivan en Salah echter nog af. “Event Center Beekse Bergen was een toplocatie. Mooi dat eigenaar Libéma, die op diverse locaties door heel het land al meewerkt aan vluchtelingenopvang, zich ook wat betreft dit initiatief van zijn beste kant liet zien. Compassie tonen is in deze tijden namelijk een groot goed. Dat zouden meer mensen moeten doen,”aldus Van den Brink.

« Terug naar overzicht
De mooiste tijd beleef je bij

Vakantieparken

Libéma heeft vakantieparken en groepsaccommodaties, waar plezier en ontspanning hoogtij vieren. »

Attractieparken

De negen attractieparken van Libéma trekken al jaren veel bekijks en bieden plezier aan jong en oud. »

Beurzen & Evenementen

Libéma beschikt over tienduizenden vierkante meters voor uw beurs, evenement, concert en meer. »