Beekse Bergen lanceert unieke app die helpt alle dieren in het park te herkennen!

Beekse Bergen lanceert vandaag een unieke app die bezoekers helpt alle dieren in het park te herkennen. Spotten bezoekers tijdens hun wandel-, boot-, bus-, of  autosafari een dier? Als ze er met hun smartphone een foto van maken dan vertelt de nieuwe app ze welke diersoort het is.

Zo ontdekken bezoekers via de app het verschil tussen bijvoorbeeld Nubische en netgiraffen. Bovendien geeft de app meteen leuke weetjes én laat hij zien waar in het park hetzelfde dier nog meer te vinden is. In de nieuwe Beekse Bergen app is ook een extra beleving toegevoegd voor tijdens de autosafari. Door middel van een educatieve audiotour worden bezoekers rondgeleid op de route. Beekse Bergen is het enige dierenpark in Nederland dat haar bezoekers deze nieuwe beleving aanbiedt, waarin technologie, entertainment en educatie samen komen.

In de nieuwe Beekse Bergen app, die ontwikkeld is in samenwerking met DFFRNT Media, staat uiteraard ook een plattegrond waarop de bezoekers hun safari in het park kunnen uitstippelen, en er staat alle informatie in over het Safaripark, Speelland, het Safari Resort en het Vakantiepark. Informatie in de app is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Frans. De nieuwe app kan je gratis downloaden in de App Store (iOs) of via Google Play (Android).

Dieren spotten
Het is best lastig om het verschil te zien tussen een Grévy zebra en een Grant zebra, maar de nieuwe app heeft daar geen moeite mee. In de ‘dieren spotten’ functie in de Beekse Bergen app, wordt het dier en de soort direct herkend. Bovendien geeft de app meteen leuke weetjes én laat hij zien waar in het park hetzelfde dier nog meer te vinden is.

Audiotour
De audiotour geeft de autosafari door Beekse Bergen een heel nieuwe beleving. Onderweg vertelt de app alles over de bijzondere wilde dieren die tijdens de safari te zien zijn. De audiotour is beschikbaar in het Nederlands en Engels.

Educatie
Door middel van verschillende educatievormen wil Beekse Bergen haar bezoekers inspireren op het gebied van natuurbehoud en behoud van biodiversiteit. In de nieuwe Beekse Bergen app komen technologie en educatie samen!

Andere nieuwsberichten

 • Libema-Carola Schouten-ontvangt-brief

  Carola Schouten ontvangt brief van Libéma over openen dierentuinen

  7 mei 2021 — In navolging van het plaatsen van een openbare brief over het openen van dierentuinen in drie landelijke kranten, heeft Dirk Lips, Algemeen Directeur en oprichter van Libéma, deze brief vanmiddag ook aangeboden aan demissionair minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit).

  Verder lezen
 • Safaripark-beekse-bergen-leeg-park

  Open brief aan kabinet: dierentuinen ontlasten overvolle parken en pleinen

  7 mei 2021 — Met het mooie weer, Hemelvaart en Pinksteren op komst, bieden dierentuinen dé oplossing voor overvolle parken en natuurgebieden. Om dit kenbaar te maken heeft Libéma, eigenaar van onder andere Safaripark Beekse Bergen, vandaag een openbare brief geplaatst in drie landelijke kranten. Ook biedt Dirk Lips, directeur van Libéma, deze brief vandaag aan bij demissionair minister Carola Schouten.

  Verder lezen