De mooiste tijd beleef je bij
Over Libéma
Over Libéma

Libéma: één van de grootste leisure concerns van Nederland

Libéma is met meer dan 20 locaties één van de grootste leisure concerns van Nederland. Het bedrijf bestaat uit drie divisies: Attractieparken, Vakantieparken en Beurzen & Evenementen. Locaties die onder de vlag van Libéma vallen, zijn onder andere: Beekse Bergen, Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, Congrescentrum 1931, Omnisport Apeldoorn en Expo Haarlemmermeer. Dankzij deze diversiteit aan locaties biedt Libéma een schat aan mogelijkheden aan zowel gezinnen als de zakelijke markt. Libéma ontwikkelt, financiert, beheert recreatief vastgoed. Vastgoed is bij Libéma dienstbaar aan exploitatie.

Missie: ‘De mooiste tijd beleef je bij Libéma’

Ieder jaar ontvangt Libéma ruim vijf miljoen gasten op de attractieparken, vakantieparken en beurzen en evenementenlocaties. Onze missie is om onze gasten de mooiste tijd te laten beleven op één van de Libéma locaties. Onder ‘de mooiste tijd’ verstaat Libéma: kwaliteit, betrokkenheid, een eerlijke en open sfeer, lachende gezichten, professionaliteit en een tevreden gevoel. De invulling van onze locaties en werkwijze van het personeel zorgen ervoor dat gasten zich welkom voelen, dat ze een unieke belevenis ondergaan en meer krijgen dan zij verwachten.

Activiteiten van Libéma

Libema houdt zich bezig met de ontwikkeling, bouw, financiering, exploitatie en beheer van recreatief onroerend goed. Hieronder valt bijvoorbeeld het bouwen van verblijven voor dieren, beheer van onze attractieparken en het financieel ondersteunen van evenementen. Daarnaast staat partnerschap bij Libéma hoog in het vaandel. Daarom staan wij ook open voor samenwerking, zowel op het gebied joint promotions en sponsoring, als wat betreft het meedenken en ondersteunen in het organiseren van evenementen.

Geschiedenis van Libéma

Onder de naam Lips Beheermaatschappij (Libéma) exploiteert de huidige directeur Dirk Lips sinds 1982 Autotron Rosmalen. Autotron Rosmalen begon als een hobby van de heer Lips senior. Door uitbreiding ontstond naast het automobielmuseum een dagattractie met ‘vervoer’ als thema. Tussen 1987 en 1990 vond er vanwege uitbreiding van het portfolio met meer locaties, zoals Beekse Bergen, een groei plaats voor Libéma. Nu heeft Libéma ruim twintig locaties, die qua type dus onder de drie divisies Vakantieparken, Attractieparken en Beurzen & Evenementen vallen.

Organisatiebureaus voor eigen evenementen Libéma

Libéma heeft vier organisatiebureaus voor het organiseren van enkele evenementen op Libéma locaties.

« Terug
De mooiste tijd beleef je bij

Vakantieparken

Libéma heeft vakantieparken en groepsaccommodaties, waar plezier en ontspanning hoogtij vieren. »

Attractieparken

De negen attractieparken van Libéma trekken al jaren veel bekijks en bieden plezier aan jong en oud. »

Beurzen & Evenementen

Libéma beschikt over tienduizenden vierkante meters voor uw beurs, evenement, concert en meer. »