Over Libéma


Eén van de grootste leisure concerns van Nederland

Maak kennis met Libéma

Libéma is met meer dan 20 locaties één van de grootste leisure concerns van Nederland. Het bedrijf bestaat uit drie divisies: Attractieparken, Vakantieparken en Beurzen & Evenementen. Libéma heeft prachtige locaties, waaronder: Beekse Bergen, Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, Autotron Exclusive, Congrescentrum 1931, Omnisport Apeldoorn en Luchtvaartmuseum Aviodrome. Dankzij deze diversiteit aan locaties biedt Libéma ontelbaar veel mogelijkheden aan zowel gezinnen als de zakelijke markt. Libéma ontwikkelt, financiert en beheert recreatief vastgoed.

Ontdek alle locaties

Hier beleef je de mooiste tijd

Ieder jaar ontvangt Libéma ruim vijf miljoen gasten op de attractieparken, vakantieparken en beurzen- en evenementenlocaties. De missie van Libéma is: ‘De mooiste tijd beleef je bij Libéma’. Dit houdt uiteraard in dat Libéma ervoor waakt dat de gasten de mooiste tijd beleven op één van de locaties. Onder ‘de mooiste tijd’ verstaat Libéma: kwaliteit, betrokkenheid, een eerlijke en open sfeer, lachende gezichten, professionaliteit en een tevreden gevoel. De invulling van de locaties en de werkwijze van het personeel zorgen ervoor dat gasten zich welkom voelen, dat ze een unieke belevenis ondergaan en meer krijgen dan zij verwachten.

Wat doet Libéma?

Libéma houdt zich bezig met de ontwikkeling, bouw, financiering, exploitatie en beheer van recreatief onroerend goed. Maar wat houdt dat dan precies in? Dit betekent dat Libéma o.a. dierverblijven bouwt voor haar dierenparken, attractieparken beheert en evenementen financieel ondersteunt. Daarnaast is partnerschap voor Libéma erg belangrijk. Daarom is het ook mogelijk om samenwerkingen met Libéma aan te gaan, zowel op het gebied van joint promotions en sponsoring, als het meedenken en ondersteunen in het organiseren van evenementen.

Hoe het allemaal begon…

Onder de naam Lips Beheermaatschappij (Libéma) exploiteert de huidige directeur Dirk Lips sinds 1982 Autotron Rosmalen. Autotron Rosmalen begon als een hobby van de heer Lips senior. Door uitbreiding ontstond naast het automobielmuseum een dagattractie met ‘vervoer’ als thema. Tussen 1987 en 1990 vond er een groei plaats voor Libéma, vanwege uitbreiding van het portfolio met meer locaties, zoals Beekse Bergen. Nu heeft Libéma ruim twintig locaties, die qua type dus onder de drie divisies Vakantieparken, Attractieparken en Beurzen & Evenementen vallen.

Ontdek de hele geschiedenis

Organisatiebureaus voor eigen evenementen Libéma

Naast de ruim 20 locaties zijn ook nog vier organisatiebureaus onderdeel van Libéma. Deze organisatiebureau’s organiseren jaarlijks verschillende evenementen op de locaties van Libéma.