Vakantiegangers kiezen deze zomer voor luxe tijdens verblijf in Brabant

Rosmalen, 21 juli 2020 – Vakantiegangers kiezen deze zomer voor luxe en bijzondere locaties. De boomhutten, bungalows met privé sauna en huisjes gelegen aan de waterkant zijn zeer in trek. Dat blijkt uit rondgang bij Vakantiepark Dierenbos, Safari Resort Beekse Bergen en Vakantiepark Beekse Bergen. 

“De meest luxe accommodaties op onze parken waren als eerste weg”, vertelt Marc van den Broek, divisiedirecteur bij Libéma, waar de drie parken onder vallen. Het gaat dan bijvoorbeeld om huisjes met een eigen sauna of gerestyled interieur. “Ook bijzondere woningen, zoals de boomhutten, zijn heel populair.” Daarnaast merkt hij dat mensen zich tijdens hun verblijf extra in de watten leggen. “Ze boeken vaker een arrangement, zoals een sunsetsafari, als extraatje.”

Meer uit eigen land

De drie parken ontvangen traditioneel de meeste bezoekers uit eigen land. Deze zomervakantie stijgt dit aantal wel van 64 procent in 2019 naar 73 procent. De Belgen zijn met 23 procent de tweede nationaliteit. Dit percentage is ongeveer even hoog als vorig jaar.

Van den Broek: “Door corona gaan dit jaar veel meer Europeanen in hun eigen land op vakantie. Dat we desondanks bijna evenveel Belgen mogen begroeten als vorig jaar, is voor ons een teken dat onze Zuiderburen zich bij ons veilig voelen.”

Meer uit Noord-Holland

Van de Nederlandse bezoekers komt het grootste deel uit Noord-Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland. Deze drie provincies zijn goed voor 40 procent van de bezoekers. Het aantal bezoekers uit Noord-Holland steeg dit jaar met bijna 25 procent. Ook het aantal Utrechters en Limburgers neemt dit jaar behoorlijk toe, met respectievelijk 22 en 14 procent.

Andere nieuwsberichten