Serena van Kammen wordt nieuwe directeur Attractieparken bij Libéma

Rosmalen, 2 december 2020 – Serena van Kammen (41 jaar) is benoemd tot de nieuwe directeur Attractieparken bij Libéma. Zij begint op 1 januari met haar nieuwe uitdaging bij de Brabantse recreatie-onderneming. 

Na diverse functies bij Walibi Holland en het Dolfinarium, begon Serena van Kammen in 2015 als general manager van Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad. In haar nieuwe functie wordt ze naast het Flevolandse museum ook eindverantwoordelijk voor Dierenrijk, ZooParc Overloon, AquaZoo Leeuwarden en Klimrijk Brabant.

Potentie 

Van Kammen neemt het stokje over van Leen Lips, die directeur wordt van de divisie Vakantieparken. “Het is een bijzonder jaar om in deze positie te beginnen”, zegt Van Kammen. “Maar het zijn stuk voor stuk hartstikke mooie parken met veel potentie. Ik kan niet wachten om straks weer alle kansen en mogelijkheden die ze bieden te benutten en uit te bouwen.”

Libéma-directeur Dirk Lips is blij met de benoeming van Van Kammen. “Ik heb de afgelopen vijf jaar mogen ervaren wat Serena in huis heeft. Zij heeft Aviodrome op de kaart gezet als hét Luchtvaartmuseum van Nederland en daar mooie dingen bereikt. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat zij samen met de general managers en overige medewerkers de ambities van de attractieparken waar gaat maken.”

Libéma-Serena-van-kammen

Andere nieuwsberichten

 • Libema-Carola Schouten-ontvangt-brief

  Carola Schouten ontvangt brief van Libéma over openen dierentuinen

  7 mei 2021 — In navolging van het plaatsen van een openbare brief over het openen van dierentuinen in drie landelijke kranten, heeft Dirk Lips, Algemeen Directeur en oprichter van Libéma, deze brief vanmiddag ook aangeboden aan demissionair minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit).

  Verder lezen
 • Safaripark-beekse-bergen-leeg-park

  Open brief aan kabinet: dierentuinen ontlasten overvolle parken en pleinen

  7 mei 2021 — Met het mooie weer, Hemelvaart en Pinksteren op komst, bieden dierentuinen dé oplossing voor overvolle parken en natuurgebieden. Om dit kenbaar te maken heeft Libéma, eigenaar van onder andere Safaripark Beekse Bergen, vandaag een openbare brief geplaatst in drie landelijke kranten. Ook biedt Dirk Lips, directeur van Libéma, deze brief vandaag aan bij demissionair minister Carola Schouten.

  Verder lezen