Maatschappij


Samen zorgen we voor elkaar

De locaties van Libéma liggen vaak midden in steden en dorpen en we zijn ook echt onderdeel van deze gemeenschappen. Niet alleen als werkgever en ontmoetingsplek, maar ook door het ondersteunen van culturele en educatieve programma’s en bij te dragen aan sociale initiatieven. Daarnaast zetten we ons ook in voor regionale en nationale doelen, zoals het behoud van monumenten en mobiel erfgoed, armoedebestrijding en het ondersteunen van gezinnen die door een moeilijke tijd gaan.

Wat we doen:

 • Werkprojecten

  Wij geloven dat het hebben van een fijne, zinnige dagbesteding mensen gelukkiger maakt. Daarom werken we samen met organisaties die mensen begeleiden voor wie een reguliere baan (tijdelijk) niet vanzelfsprekend is. Voor studenten en scholieren hebben we op alle locaties leuke en leerzame stageplekken, van snuffelstage tot afstudeeronderzoek.

 • Haleeka

  Via Stichting Haleeka kunnen medewerkers en vrijwilligers van Libéma gezinnen met een ernstig ziek kind of ouder een hart onder de riem steken met een volledig verzorgd verblijf op het Safari Resort. Het gezin kan een aantal dagen genieten in een luxe rolstoelvriendelijke lodge en zo, hopelijk, even ontsnappen aan de dagelijkse zorgen.

 • Quiet

  Libéma-oprichter Dirk Lips stond in 2013 samen met Harry Hilders en Ralph Embrechts aan de wieg van de Quiet 500, een organisatie met als doel armoede in Nederland een gezicht te geven. De elf Quiet Community’s die Nederland inmiddels telt maken het leven van mensen in een armoedesituatie een stukje meer leefbaar. Libéma draagt nog steeds actief bij aan deze stichting.

 • Goede doelen & sociale fondsen

  Al vanaf de oprichting steunt Libéma verschillende goede doelen, waaronder Slachtofferhulp, Jantje Beton, Stichting Ambulance Wens en Dreamnight at the Zoo. Daarnaast participeert de onderneming in grotere fondsen zoals de LOF Brabant en BrabantSport.

   

   

 • Cultureel erfgoed

  Naast natuurbescherming vinden we het ook belangrijk om ons in te zetten voor de bescherming van ons culturele erfgoed, zoals historische gebouwen en voorwerpen. In Luchtvaartmuseum Aviodrome doen we er alles aan de historie van de Nederlandse luchtvaart te behouden, in 1931 organiseren we moderne evenementen in een historische omgeving.

 • Actief in de maatschappij

  De Libéma-locaties zijn geen losse eilandjes, we zijn onderdeel van de gemeentes waarin we zijn gevestigd en proberen hier op een positieve en actieve manier aan bij te dragen. Zo doen we jaarlijks mee aan JINC Baas van Morgen, kan er tijdens verkiezingen regelmatig gestemd worden tussen de dieren en vliegtuigen en werken we samen met verschillende opleidingen.