MVO-beleid


Denken in duurzame oplossingen

Het MVO-beleid binnen Libéma

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk begrip. De natuur en het milieu staan dagelijks onder druk. Libéma heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Per bedrijf/locatie worden er reeds diverse activiteiten ondernomen om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij, het milieu en duurzaamheid. Libéma hanteert hierbij de volgende peilers:

  • Cultuuroverdracht & cultuurbehoud
  • Natuurbehoud
  • Stimulatie van sport & welzijn
  • Duurzaamheid (accommodaties en bedrijfsvoering)
  • Maatschappelijke betrokkenheid

Green Key

Veel locaties van Libéma hebben het Green Key certificaat behaald. Green Key is hét (internationale) keurmerk voor duurzame bedrijven. Alle attractieparken en Safari Resort Beekse Bergen hebben het Green Key Goud Certificaat behaald. Dit is het hoogst haalbare predicaat. In de attractieparken van Libéma wordt bij de horecapunten Puro Fairtrade koffie, Lipton rainforest Alliance thee en biologische soep geserveerd. Daarnaast wordt al het eten en drinken geserveerd in duurzame bekers en op duurzame borden.

De dierenparken van Libéma

De dierenparken van Libéma voeren ook een duurzaam beleid als het gaat om voer voor de dieren. Zo krijgen de dieren uitsluitend duurzame hooi en brokken gevoerd. Bij de productie van dit hooi worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en wordt er minimaal bemest. De vis die wordt gevoerd is voorzien van het MSC keurmerk. Ook het vervoer van het voedsel gebeurt op een duurzame manier, namelijk door vrachtwagens met een minimale uitstoot.

Safari Resort Beekse Bergen

Safari Resort Beekse Bergen zorgt ervoor dat zoveel mogelijk grondstoffen die worden ingekocht duurzaam en biologisch zijn. Zo wordt er geen aardgas gebruikt in het Safari Resort en wordt er zuinig omgegaan met water. Waterbesparende kranen en apparatuur die de warmte van het afvalwater recyclet dragen daaraan bij. Daarnaast heeft al het hout dat wordt gebruikt het FSC-keurmerk en zijn de meubels in de accommodaties gemaakt van gerecycled hout. Tijdens je verblijf in het Safari Resort kun je handig afval scheiden. In de accommodaties zijn twee afvalbakken aanwezig; één voor plastic, metaal en drankkartons en één voor restafval. Bij de milieustraten op het park kun je terecht om papier en glas af te geven.

Zo werken we samen aan een duurzame toekomst.